Hopp til innhold

Kosthold

I Storenga barnehage er vi i samsvar med Rammeplanens nye fagområde opptatt av et sunt kosthold, det lages varmmat en dag i uken på Ovnsrøret og Knerten, her er en gruppe barn med å lage maten og vi har fokus på ferske råvarer. Ute på tur tilbereder vi mat på stormkjøkken, bål eller grill. Vi spiser frukt på ettermiddagen, så barna trenger bare matpakke til frokost. Vi har også varmmat fra cateringselskap de dagene vi ikke er på tur eller lager mat selv.

Personalt påvirker barns holdninger kunnskaper adferd og vaner. Dette gjelder også mat og måltider. Vi i barnehagen er opptatt av å videreføre Norsk mattradisjon og kultur. Gjennom å tilby blant annet tradisjonell mat blir barna kjent med norske tradisjoner og røtter. Vi lager all mat fra bunn av så langt det lar seg gjøre. Barna får se, lukte og smake på råvarer og ta del i prossessen med å handle og tilberede maten.

Share on Facebook